Γαστρονομία – Κέα
Εκτός από τα ολόφρεσκα ψάρια αξίζει να δοκιμάσετε σπεσιαλιτέ όπως η «λόζα», παστό χοιρινό, τα «λουκάνικα», ο «πασπαλάς», κομματάκια χοιρινό κρέας μαγειρεμένα με αυγά και ντομάτα, τα «τσίγαρα», χοιρινό με λίπος, η «τηγανιά», χοιρινό με κρασί, η «τσιγαρόπιτα», αλλά και ο κόκορας με πατάτες ή η σαλάτα αντράχλα.
Οι παραπάνω μεζέδες μεζέδες συνοδεύονται άψογα με το ντόπιο κρασί «μαύρο» ή «μαυρούδι», ενώ για ένα εντυπωσιακό φινάλε αναζητήστε «παστέλι», «γλυκό κυδώνι», «μπεζέδες», αλλά και «νερόμελη», είδος κρέμας με νερό, μέλι, αλεύρι και αμύγδαλα ή καρύδι, που σερβίρεται πασπαλισμένη με κανέλα και σουσάμι.