; charset=UTF-8" /> Γαστρονομία | Guru Travel
Saturday, December 21st, 2024
  • bottarga
    20th, 2014 /   Comments Off

    Το αυγοτάραχο γνωστό σε όλο τον κόσμο για την υπέροχη γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες, αποτελεί ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, για εκλεκτούς ουρανίσκους. Ο καλύτερος μεζές για τους μερακλήδες και απαιτητικούς. Με υπέροχο χρώμα και
    Περισσότερα →

  • kavourmas
    20th, 2014 /   Comments Off

    Καβουρμάς, καβουρδίζω ή καβουρντίζω εκ του τούρκικου kavourmak, που σημαίνει τσιγαρίζω, ψήνω, παρασκευάζω φαγητό με την βοήθεια της φωτιάς.Αυτά σύμφωνα με τα λεξικά. Σύμφωνα με την γαστρονομική παράδοση της Βόρειας Ελλάδας, ο καβουρμάς αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν που έχει τις
    Περισσότερα →

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Τήνος
    Tinos Food Greece
    9th, 2014 /   Comments Off

    Λαχανικά, οπωροκηπευτικά, πατάτες, γαλακτοκομικά, όπως τα ονομαστά Τηνιακά τυράκια και την άριστης ποιότητας γραβιέρα παραγωγής του τυροκομείου Τήνου.

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Σύρος
    Syros Loukoumi
    9th, 2014 /   Comments Off

    Στην Σύρο έφθασε η τέχνη της παρασκευής του με τους πρώτους πρόσφυγες από Χίο, λέγεται δε, ότι ή πρώτη καζανιά μπήκε το 1832.

  • Revithia Gastra
    8th, 2014 /   Comments Off

    Το χαρακτηριστικότερο πιάτο της σερφιώτικης γαστρονομίας είναι η «ρεβιθάδα», η οποία μαγειρεύεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και αποτελεί το κατεξοχήν «αγιοβασιλιάτικο» πιάτο των Σερφιωτών. Τα ρεβίθια βράζουν όλη τη νύχτα στο φούρνο, μαζί με σταφίδες από την ποικιλία «πλατύραχο», δάφνη και κυρίως μαζί με το
    Περισσότερα →

  • Fava
    8th, 2014 /   Comments Off

    Αν θελήσουμε να βρούμε ποιο είναι το γνωστότερο και αντιπροσωπευτικότερο προϊόν της Σαντορίνης, σίγουρα θα μπερδευτούμε. Είναι άραγε οι μοναδικές, μικρές, λευκές μελιτζάνες με τη νοστιμότατη, γλυκιά σάρκα ή μήπως οι άνυδρες ντομάτες με την έντονη, φρουτώδη γεύση και τα
    Περισσότερα →

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Πάρος
    Paros Food Greek Food
    8th, 2014 /   Comments Off

    Η Πάρος, με τα ονομαστά κρασιά που παράγονται από τους φημισμένους αμπελώνες της, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει τους ανάλογους μεζέδες για να τα συνοδεύσει.

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Νάξος
    Naxos Recipies
    8th, 2014 /   Comments Off

    Αν βρεθείτε Πάσχα στη Νάξο θα δοκιμάσετε το «λαμπριανό», δηλαδή γεμιστό αρνάκι ή κατσικάκι.

  • Mykonos Food
    8th, 2014 /   Comments Off

    Αν μπορούμε να πούμε ότι ένα προϊόν έχει ταυτιστεί απόλυτα με το νησί, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από την περίφημη «κοπανιστή» Μυκόνου. Η «κοπανιστή» είναι ένα μαλακό τυρί με έντονα πιπεράτη γεύση, για το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση
    Περισσότερα →

  • Red Mullet and Pasta , Kithnos
    7th, 2014 /   Comments Off

    Γαστρονομία Δοκιμάστε «σύγλινο» (χοιρινό με λίπος), θερμιώτικες πίτες ή πίτες της Λαμπρής, (τυρί ντόπιο, ζάχαρη, κανέλα, άνιθο, αλεύρι), ρεβύθια φούρνου, κουκουλόπιτες (τυρί ντόπιο, αβγό, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση), κολόπι (σπανάκι, ρύζι, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση),  πιταρό (είδος τυρόπιτας με ντόπιο τυρί), σφουγγάτα (τυρί ντόπιο, αλεύρι, αβγό), τυροζούμι (τυρί ντόπιο, νερό βραστό και
    Περισσότερα →

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Κέα
    Kea Gastronomy Food Fish
    6th, 2014 /   Comments Off

    Εκτός από τα ολόφρεσκα ψάρια αξίζει να δοκιμάσετε σπεσιαλιτέ όπως η «λόζα», παστό χοιρινό, τα «λουκάνικα», ο «πασπαλάς», κομματάκια χοιρινό κρέας μαγειρεμένα με αυγά και ντομάτα...

    • Δημήτρης Σταθόπουλος
    • Ίος
    Ios Food Island
    6th, 2014 /   Comments Off

    Η κουζίνα της Ίου είναι η παραδοσιακή κυκλαδίτικη, η οποία δίνει μεγάλη βάση στο ελαιόλαδο, τα όσπρια, τα ψάρια, τα δημητριακά και τα λαχανικά.