Η γαστρονομία της Κύθνου
Γαστρονομία
Δοκιμάστε «σύγλινο» (χοιρινό με λίπος), θερμιώτικες πίτες ή πίτες της Λαμπρής, (τυρί ντόπιο, ζάχαρη, κανέλα, άνιθο, αλεύρι), ρεβύθια φούρνου, κουκουλόπιτες (τυρί ντόπιο, αβγό, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση), κολόπι (σπανάκι, ρύζι, άνιθο, κρεμμύδι για τη γέμιση), πιταρό (είδος τυρόπιτας με ντόπιο τυρί), σφουγγάτα (τυρί ντόπιο, αλεύρι, αβγό), τυροζούμι (τυρί ντόπιο, νερό βραστό και βούτυρο -αποτελεί ένα είδος πρωϊνού για τους ντόπιους κατοίκους ακόμα και τώρα), «ψάρια σαβόρο» δηλαδή μαριναρισμένα, αλλά και τα «σφουγκάτα» (είδος τυροκροκέτας) και το λευκό, μαλακό τυρί «τρίμμα» με την ξυνούτσικη γεύση, γνωστό ως «θερμιώτικο».